Haber

Dünya Liderlerinden Erdoğan’a Tebrik Mesajları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dünya liderlerinin ikinci tip Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki başarısından dolayı tebrik mesajları devam ediyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres yaptığı yazılı açıklamada Erdoğan’ı tebrik ederek, Türkiye ile BM arasındaki işbirliğini daha da güçlendirmeyi dört gözle beklediğini belirtti.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, sosyal medya hesabından yaptığı tebrik açıklamasında, “Ülkelerimiz tarihi dostluk ve dayanışma bağlarıyla birleşmiştir. Bu kapsamlı iş birliği stratejisi daha da gelişecektir.” sözlerini kullandı.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadir Caparov, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sevgili kardeşim Recep Tayyip Erdoğan. Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin ikinci turundaki ikna edici zaferinizden dolayı sizi en içten dileklerimle tebrik etmekten memnuniyet duyuyorum. Türkiye örnek teşkil etti” dedi. açık, rekabetçi ve demokratik bir seçimin.” değerlendirmesini yaptı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik mesajı gönderdi.

Berdimuhamedov, Erdoğan’ı siyasi başarısı ve demokrasi iradesine dayalı zaferinden dolayı gönülden kutladı ve yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelecekte devlet işlerinde büyük başarılara imza atmasını diledi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, tebrik mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı sizi tebrik etmeme izin verin.” terimini kullandı.

Türkiye ile Almanya arasındaki yakın insani, ekonomik ve siyasi bağların çok özel bir değere sahip olduğunu vurgulayan Steinmeier, “Ülkelerimiz arasındaki iyi ilişkilerin pekişmesine birlikte katkıda bulunabilirsek ne mutlu bana. Dünyada karşılaştığımız zorluklar… bunu daha da önemli kıl.” değerlendirmesini yaptı.

Endonezya Devlet Lideri Joko Widodo sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sevgili kardeşim Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yeniden seçilmesinden dolayı içtenlikle kutluyorum. Endonezya ile Türkiye arasında uzun yıllardır devam eden stratejik ortaklığı halklarımızın yararına sürdürmeye ve güçlendirmeye hazırız. .” mesajınızı paylaştı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçim başarısından dolayı kutluyorum. Ülkelerimiz derin bağlara sahip güçlü ortaklar ve bu ortaklığı daha da güçlendirmeyi, Kanadalılar ve Türk halkı için ilerleme kaydetmeyi dört gözle bekliyorum.” .” mesajı yayınladı.

Malezya Başbakanı Enver İbrahim, sosyal medyada paylaştığı bir mesajda, “Son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyoruz. Türkiye önemli bir güç olarak yapıcı rol oynamaya devam edecek. bölgesel ve küresel oyuncu Malezya, şu anki mükemmel ikili ilişkilerimizi daha da geliştirmek için Türkiye ile yakın çalışmayı dört gözle bekliyor.” terimleri kullandı.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ediyorum. Avustralya ile Türkiye arasında uzun süredir devam eden dostane ikili ilişkileri daha da güçlendirmeyi dört gözle bekliyorum.” o paylaştı.

Hindistan Başbakanı Nerandra Modi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçim başarısından dolayı tebrik etti.

Modi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, gelecekte de Hindistan ile Türkiye arasındaki bağların ve küresel meselelerdeki iş birliğinin gelişerek devam edeceğine olan güveninin tam olduğunu belirtti.

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmesi vesilesiyle tebrik ediyorum. Halkımızın menfaati için çalışmaya devam etmek ve uydu alanlarında iş birliğini güçlendirmek, nükleer tıp ve madencilik.” açıklama yaptı.

Paraguay Devlet Başkanı Mario Abdo Benitez de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Seçim zaferi ve yeni dönemi için Recep Tayyip Erdoğan’ı ve demokratik görevini yerine getiren Türk halkını tebrik ediyoruz.” açıklamasını yayınladı.

Küba Devlet Lideri Miguel Diaz-Canel, sosyal medya hesabından Erdoğan’ı tebrik ederek, “Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçilmesi vesilesiyle canı gönülden kutluyoruz. Kendisine görevinde başarılar diliyor, devamını diliyoruz.” iki ülke arasındaki dostluk ve iş birliği bağlarının ilerletilmesi talebimizi yineliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce, sosyal medya hesabından Erdoğan’ı tebrik ederek, “Kardeş Türkiye Cumhuriyeti halkının demokratik iradesini ve yeniden seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyoruz. Kendisine görevinde başarılar diliyor, görevinde başarılar diliyoruz.” dostluk ve işbirliği bağları.” mesajınızı paylaştı.

Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso, Twitter hesabından iki milletin menfaatleri için birlikte çalışmaya devam etmek dileğiyle, “Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden seçen, iradesini barışçıl ve demokratik bir şekilde ortaya koyan Türk milletini tebrik ediyoruz. .” açıklama yaptı.

Guatemala Devlet Başkanı Alejandro Giammattei, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye’de yeniden demokratik seçimleri kazandığı için en içten tebriklerimi sunuyorum. Ülkelerimizin ortasındaki müreffeh çıkarların yolunda devam edeceğini görüyorum. gösterildi.” mesajını koydu.

Dominik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Luis Abinader, Twitter hesabından Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu tebrik ederek, iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliği bağlarını güçlendirme hedefine işaret etti.

Abinader, “Türkiye’de yeniden seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ı Dominik hükümeti adına tebrik ediyorum.” sözünü kullandı.

Ürdün Kralı II. Abdullah, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seçimlerdeki başarısından dolayı tebrik telgrafı gönderdi.

Kral Abdullah telgrafta, ikili ilişkileri iki ülke ve halklarının çıkarlarına hizmet edecek, bölgesel ve uluslararası barış ve refahın gelişmesine katkı sağlayacak şekilde güçlendirme kararlılığını vurgulayarak, başarı ve ilerleme dileklerini iletti. ve türk milletine selam olsun.

Zambiya Devlet Başkanı Hakainde Hichilema Twitter hesabından, “Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden Türkiye Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı tebrik ediyoruz. Daha fazla barış, refah ve ilerleme için iki ülke arasındaki stratejik ortaklığı derinleştirmeyi dört gözle bekliyoruz.” mesajınızı paylaştı.

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, Erdoğan’ı seçim zaferinden dolayı kutladı ve iki ülke arasındaki ilişkileri ilerletmeyi dört gözle beklediğini belirtti.

Madagaskar Devlet Başkanı Andry Rajoelina, “Yaşasın Madagaskar-Türkiye işbirliği.” Mesajını paylaşarak, iki ülkenin birlikte çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

Burkina Faso Devlet Lideri İbrahim Traore, Erdoğan’ı en içten duygularla tebrik ettiğini belirterek, iki ülke arasındaki ilişkileri ilerletmeye hazır olduğunu kaydetti.

Togo Cumhurbaşkanı Faure Essozimna Gnassingbe, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ederek, iki ülke halkları arasındaki dostluğu ilerletmeye çalışacaklarına işaret etti.

Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçimlerdeki başarısından dolayı tebrik etti.

11-12 Temmuz tarihlerinde Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta yapılacak NATO Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için sabırsızlandığını belirten Nauseda, “İttifakın birliği gücümüzdür” dedi. değerlendirmesini yaptı.

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı etiketleyerek, “Tebrikler Cumhurbaşkanı.

@RTErdogan. Yeniden seçilmen için! Ülkelerimiz arasındaki stratejik ortaklığa dayalı yakın işbirliğimizi sürdürmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.”

Güney Kore Devlet Lideri Yoon Suk-yeol da sosyal medya hesabından, “Stratejik ortaklığı daha da geliştirmek ve halkımızın kardeşliğini derinleştirmek için sizinle çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyorum.” gönderi paylaştı.

Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Twitter’da Türkçe yaptığı paylaşımda, “Sevgili dostum ve kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden Türkiye’nin cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı kutluyorum. Zaferi, halkın ona olan inancını yansıtıyor. asırlardır yakın dostluk ve kardeşlik ilişkisi içinde bulunduğumuz bir ülke.” değerlendirmesini yaptı.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev yayınladığı mesajda, “Bulgaristan ile Türkiye arasında son dönemde harika bir şekilde gelişen ikili ve çok taraflı iş birliğinin daha da gelişeceğine inanıyorum. yeni dönemde de bölgemizde ve Güneydoğu Avrupa’da güven ve güvenlik.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yunanistan Başbakanı Yannis Sarmas, yazılı mesajında ​​Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ederek, Türk halkına barış ve refah diledi.

Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkoviç, “Hırvatistan-Türkiye ilişkilerinde devam eden işbirliğini ve daha fazla ilerlemeyi dört gözle bekliyorum” diyerek Erdoğan’ı Twitter’da tebrik etti. mesajınızı verdi.

Slovenya Cumhurbaşkanı Natasa Pirc Musar, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik ederek, “Slovenya ile Türkiye arasındaki stratejik diyaloğu sürdürmeyi, NATO ile ortaklığımızı güçlendirmeyi ve dünyada barış ve güvenliği teşvik etmeyi dört gözle bekliyoruz.” o terimlerini kullandı.

Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovaçevski de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik ederek, “Önümüzde küresel sorunlar var ve bölgenin ve Avrupa’nın güvenlik ve istikrarı ile barış için daha büyük bir özveriyle birlikte çalışacağız. şimdiye kadar yaptığımız gibi, eminim.” mesajınızı paylaştı.

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Twitter’dan tebrik ederek, “Birlikte çalışmaya devam etmeyi ve Türkiye ile Avusturya arasındaki ilişkileri geliştirmeyi dört gözle bekliyorum.” açıklama yaptı.

Karadağ Cumhurbaşkanı Jakov Milatoviç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçim başarısından dolayı tebrik etti.

Milatoviç mesajında, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevine devam ederken ülkesini yeni başarılara taşımasını diledi ve iki dost devlet olarak Karadağ ve Türkiye arasındaki işbirliğini geliştirmek için birlikte çalışmak istediklerini kaydetti.

Bangladeş Cumhurbaşkanı Muhammed Şahabuddin Çuppu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı çok mutluyum. Bu vesileyle, tarihi zaferinizi en içten dileklerimle kutluyorum.” mesajınızı gönderdi.

Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde barış ve refah içinde kalkınmaya devam edeceğine inancının tam olduğunu ifade eden Şahabuddin Çuppu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin en yüksek makamına yeniden seçilmeniz, Türk halkının kendisine duyduğu güven ve güvenin bir ifadesidir. sizde ve karizmatik liderliğinizde.” değerlendirmesini yaptı.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti (KDC) Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda yeniden seçilmesinden dolayı tebrik etti.

Tshisekedi, “İki Devlet Başkanı, iki ülke arasındaki ikili ilişkileri güçlendirmeyi ve dünyada barış, güvenlik ve istikrarı pekiştirmek için birlikte çalışmayı amaçlıyor.” dedi. sözlerini kullandı.

Nijerya Devlet Lideri Muhammed Buhari, zaferinden dolayı tebrik ettiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Nijerya’nın gerçek bir dostu olduğunu belirtti.

Japonya Başbakanı Kishida Fumio, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla yaptığı açıklamada, “Japon hükümeti ve Japon halkı adına, yeniden cumhurbaşkanı olarak seçilmesinden dolayı yürekten tebriklerimi sunuyorum.” dedi. terimini kullandı.

Önümüzdeki 100 yılda her alanda güçlü bağlar geliştirmek istediğini belirten Kisida, Rusya-Ukrayna krizi de dahil olmak üzere dünyanın karşı karşıya olduğu sorunların analizinde Türkiye ile birlikte çalışmak istediğini söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sosyal medya hesabından Başbakanlık ile ilgili olarak Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla bir tebrik mesajı paylaştı.

Mesajda, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ederiz. Ülkelerimiz arasındaki çıkarların her iki ülke yararına gelişmeye devam etmesini temenni ediyoruz.” ifadeler kullanılmıştır.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği tebrik mesajında, Türkiye ve Çin’in gelişmekte olan iki büyük ülke ve yükselen piyasalar olarak geniş ortak çıkarları paylaştığını belirtti.

İki ülke arasındaki stratejik iş birliği ilişkisinin son yıllarda istikrarlı bir şekilde geliştiğine ve farklı alanlardaki pratik işbirliklerinin olumlu bir ivme sağladığına işaret eden Şi, “Sağlıklı, sürdürülebilir ve istikrarlı bir iş birliği bağı geliştirmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte çalışacağız. Onların temel çıkarlarını ve sorunlarını ilgilendiren konularda birbirlerini anlamak ve desteklemek için hazırım.” açıklama yaptı.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Twitter’da Türkçe ve Lehçe paylaştığı mesajda, “Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyorum. Bu yıl Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı. Türkiye’nin ve Polonya ile Türkiye arasında imzalanan dostluk anlaşmasının 100. yıl dönümü. Üçüncü yılını kutluyoruz. Bölgesel güvenliği, NATO’nun gelişimini ve Avrupa’da barışı sağlamak için birlikte çalışmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

Letonya Cumhurbaşkanı Egils Levits de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik ederek, “Avrupa ve ötesinde güvenlik ve refah için iş birliğini dört gözle bekliyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Letonya Başbakanı Krisjanis Karins, “NATO müttefiki Türkiye ile çalışmayı dört gözle bekliyorum” dedi. ifadesini kullandı.

Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı tebrik etti.

Karis, Türkiye ile Estonya arasındaki yapıcı iş birliğinin devamını dört gözle beklediğini vurguladı.

Estonya Başbakanı Kaja Kallas da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik ederek, “Türkiye değerli bir müttefiktir ve ikili ilişkileri ilerletmek ve Avrupa’nın güvenliğini sağlamak için yakın işbirliğini dört gözle beklediğini” belirtti.

GKRY Lideri Nikos Christodoulides, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçim başarısından dolayı tebrik etti.

Bir konferans örtüştüğü sırada gazetecilere konuşan Christodoulides, “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ediyorum. Diyaloğu yeniden başlatmaya hazır olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum.” söz konusu.

Güney Afrika Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ettiği bildirildi. Açıklamada, “Cumhurbaşkanı Ramaphosa, Güney Afrika’nın ikili ve çok taraflı düzeylerde mevcut güçlü ilişkilerini daha da pekiştirmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Türkiye ile birlikte çalışmayı dört gözle bekliyor” denildi. terim kullanıldı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, yeniden seçilmesi için telefonla aradığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Berlin’e davet etti.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Şansölye Olaf Scholz’un Erdoğan’la seçim başarısını kutladığı görüşmesinde özellikle NATO’daki ortak müttefikler olarak Almanya ile Türkiye arasındaki yakın bağlara vurgu yaptığı belirtildi.

Açıklamada, her iki tarafın da hükümet ortası işbirliğine yeni bir ivme kazandırma ve ortak çıkarlar üzerinde erken bir aşamada anlaşma konusunda mutabakata varıldığı kaydedildi.

Görüşmede Almanya’nın Türkiye ile diğer konuların yanı sıra Doğu Akdeniz, NATO ve Avrupa Birliği konularında çalışma isteği yinelendi.

Gana Cumhurbaşkanı Akufo-Addo, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ederek, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Onunla ve yönetimiyle, ülkelerimiz arasında var olan ve ortak bir temele dayanan dostluk ve işbirliği bağlarını güçlendirmek ve derinleştirmek için çalışıyoruz. özgürlük, kalkınma, ilerleme ve refahın ortak gündemi, sabırsızlanıyorum.” gönderi paylaştı.

Sierra Leone Devlet Başkanı Julius Maada Bio yaptığı açıklamada Erdoğan’ı Sierra Leone halkı adına tebrik etti ve ülkesi ile Türkiye arasında var olan güçlü ve güvenilir ilişkiyi ilerletmek için Erdoğan ile birlikte çalışmaya devam etmeyi dört gözle beklediğini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak seçim başarısını tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı tebrik etti ve seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

İki lider, yeni dönemde Türkiye-Rusya ilişkileri ve bölgesel konularda iş birliğini daha da geliştirme konusunda mutabık kaldı.

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, tebrik mesajında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turundaki başarısından dolayı tebrik ederek, “Bu önemli siyasi olayın sonuçları, Türk toplumunun size ve yaratıcılığınıza duyduğu güvenin sonucudur. ülkenin istikrarlı kalkınmasını ve uluslararası arenadaki otoritesini güçlendirmeyi amaçlayan politika, geniş desteğin bir başka işaretidir.” açıklamasını yaptı.

Bu vesileyle Rahman, Erdoğan’ın Tacik-Türk geleneksel dostane ilişkilerinin ve çok yönlü karşılıklı yarar sağlayan işbirliğinin geliştirilmesi sürecine ilgi duyduğunu vurgulayarak, “Bu yüksek makamdaki faaliyetinizin yeni döneminde, iki ülke arasındaki yapıcı diyaloğu sürdürerek” dedi. iki ülke arasındaki uzun soluklu ortaklık ilişkilerinin içeriğini yenileyeceğiz, uygulamalı örneklerle daha da zenginleştireceğimize inanıyorum.” söz konusu.

Rahman, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a görevinde başarılar dileyerek, kardeş Türkiye halkına barış, güvenlik ve refah diledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak yeniden seçilmesini kutladı.

Cumhurbaşkanlığı İrtibat Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ABD’li lider Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim başarısını tebrik ederek, sonuçların Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

Bölgesel ve küresel zorluklar karşısında Türkiye-ABD ilişkilerinin daha büyük önem taşıdığını belirten iki lider, yeni dönemde iki ülke arasındaki tüm konularda iş birliğini geliştirme konusunda mutabık kaldı.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak seçim başarısını tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesini tebrik ederek, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak seçim başarısını tebrik etti ve seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

Ukrayna Devlet Lideri Volodymyr Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak yeniden cumhurbaşkanı seçilmesini kutladı ve yeni dönemin Türk halkı için hayırlı olmasını diledi. Görüşmede Rusya-Ukrayna Savaşı’ndaki gelişmeler ve bölgesel meseleler de ele alındı.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak seçim başarısını tebrik etti.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Mısır Cumhurbaşkanı es-Sisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesini tebrik ederek, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

Başta ekonomi olmak üzere Türkiye-Mısır ilişkilerini derinleştirecek adımlar ve bölgesel sorunların da ele alındığı görüşmede, iki lider karşılıklı olarak bir büyükelçi ataması konusunda mutabakata vardı.

Güney Amerika ülkesi Şili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin ikinci turundaki başarısından dolayı tebrik etti. Şili Dışişleri Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Türk halkının demokratik misyonunu en gerçek şekilde yerine getirdiği belirtilerek, “Şili, her iki halkın da menfaati için çalışmaya devam etme kararlılığını beyan etmektedir.” kelime yer aldı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak seçim başarısını tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Macron, Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanlığı seçilmesini kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

Görüşmede Türkiye-Fransa ilişkileri ve bölgesel meseleler de ele alındı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak yeniden cumhurbaşkanı seçilmesini kutladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Abbas, Erdoğan’ın seçim başarısını kutladı ve seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

Görüşmede Türkiye-Filistin ilişkileri ve bölgesel meseleler de ele alındı.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB Konseyi Genişleme Üyesi Oliver Varhely, AB Konseyi Lideri Charles Michel, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, AB Komite Lideri Ursula von der Leyen, Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Bahreyn Hükümdarı Hamed bin Isa Al Khalifa, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukashenko, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed Al Nahyan, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Lideri ve Sırp Üye Zeljka Cvijanovic, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva, Cezayir Devlet Başkanı Abdulmecid Tebboune, Ermenistan Başbakanı Nikol Pashinyan, Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Ouattara, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Gine Bissau Devlet Başkanı Umaro Sissoco Embalo, Gürcistan Başbakanı Iraklı Garibashvili, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKRG) Lideri Neçirvan Barzani, Irak Başbakanı Muhammed Şii es-Sudani, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İslam İşbirliği Teşkilatı (İKÖ) Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçim başarısından dolayı kutlayanlar arasında yer aldı.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Yemen Cumhurbaşkanlığı Kurulu Lideri Rashad al-Alimi, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Katar Başbakanı Pir Muhammed bin Abdurrahman bin Casim Al Sani, Katar Emiri Pir Temim bin Hamed Al Sani, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Kosova Başbakanı Albin Kurti, Belçika Başbakanı Alexander de Croo, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Kuveyt Başbakanı Ahmed Nawaf al-Ahmed es-Sabah, Kuveyt Komutanı Pir Nawaf al-Ahmed al-Cabir es-Sabah, Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Lübnan Başbakanı Najib Mikati, Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Moldova Cumhuriyeti Gagavuz Özerk Bölgesi Lideri Irina Vlah, Sekreter NATO Orgenerali Jens Stoltenberg, Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, Özbekistan Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev, Pakistan Başbakanı Shahbaz Sharif, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Senegal Devlet Başkanı Macky Sall, Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandar Vucic, Somali Başbakanı Hamza Abdi Barre, Somali Devlet Başkanı Hasan Pir Mahmud, Sudan Ordusu Komutanı General Abdulfettah al-Burhan, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Lideri Salim Muslat, Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman, Başbakan Molla Muhammed Hasan Ahund, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Kubanicbek Omuraliyev, Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, Umman Sultanı Heysem bin Tariq ve Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik mesajı iletti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort